Обособяват помещения за карантинирани и болни от COVID-19 в старческия дом във В. Търново

105 056 ЛВ. ЩЕ БЪДАТ ВЛОЖЕНИ В РЕМОНТ НА СГРАДАТА НА ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА „ВЕНЕТА БОТЕВА“ В ОБЛАСТНИЯ ГРАД. Предстои да се обособят помещения, в които да настаняват диагностицирани с COVID-19 потребители на социалната институция, както и контактните им лица с наложена карантина.

Наличието на такива отделни стаи е от огромно значение за пресичането на евентуално огнище на зараза в дома, което би било пагубно за представителите на третата възраст. Именно лицата над 65 години са най-уязвими за инфекцията и преобладават сред жертвите на коронавируса. Припомняме, че повече от 20 души от Дома за стари хора „Венета Ботева“ загубиха живота си след боледуване от COVID-19.

Строително-монтажните дейности ще обхванат първия етаж на социалното заведение. Предвижда се да се извърши частичен ремонт на съществуваща ВиК и електрическа инсталация, ремонт на санитарни помещения, подмяна на контакти, осветителни тела, подова настилка, монтиране на ново остъкление, PVC и други.

Работещите по обекта ще изпълняват задълженията си при спазването на всички противоепидемични мерки, като няма да се допуска навлизането на външни лица в останалата част на сградата.

За реализирането на ремонта Община Велико Търново обяви обществена поръчка във вторник, а крайният срок за кандидатстване е 8 ноември.

След избор на изпълнител и сключване на договор предвидените строително-монтажни дейности следва да приключват в срок до 90 дни.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *