Горещи новиниОбразование

Деца изработиха и подариха мартенички на малчугани с увреждания в старата столица

 ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ДГ „ПЪРВИ ЮНИ“ ОТ ГРУПА „ДЕЛФИНЧЕ“ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ ИЗРАБОТИХА КРАСИВИ МАРТЕНИЧКИ ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ, посещаващи Комплекса за социални услуги за деца „Вълшебство“ във Велико Търново.

Инициативата е по идея на учителките Ваня Стефанова и Мария Колева. В понеделник следобед мъниците участваха в творческа работилница и с подкрепата на майките си създадоха червено-белите символи на пролетта.

„С голямо желание и вълнение всички деца и родители се включиха в каузата. Обяснихме им, че жестът е за малчугани, които са малко по-различни, но също като тях са деца и заслужават да бъдат щастливи.

Целта на акцията ни е да възпитаваме децата в емпатия, съпричастност и толерантност, и да изпратим нашата положителна енергия и най-мили пожелания за децата с увреждания и екипа на комплекса, който се грижи за тях“, сподели госпожа Стефанова.

На събитието присъства управителят на социалната институция Пламена Николова. Тя отнесе голяма кошница, пълна с 29 мартенички, колкото са и малчуганите с увреждания, които посещават Дневния център в комплекса. Там предстои да бъде проведе тържество, на което Баба Марта да раздаде красивите червено-бели изделия.

Госпожа Стефанова допълни, че замислят още добротворчески и съвместни инициативи с децата и екипа на Център „Вълшебство“.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *