Горещи новиниКрими

Гражданският съвет към ВСС обсъжда последните промени в Конституцията във Велико Търново

Гражданският съвет към Висшия съдебен съвет се събира на 19 април във Велико Търново за дискусия по проблемите на практическото прилагане на последните конституционни промени и възможността за възникване на конституционна криза в управлението на държавата.

В периода на обществените консултации, както и в хода на парламентарната процедура за промени в Конституцията, Гражданският съвет изрази позиция и алармира за негативните последици за съдебната власт, свързани с тяхното прилагане. Това припомнят от Висшия съдебен съвет.

На заседанието, което ще се проведе в читалище “Надежда” в старата столица, ще бъде разгледано и становището на Камарата на следователите за отправяне на предложение до министъра на правосъдието за спиране на процедурата по внасяне на проекта на Закон за съдебната власт в Министерски съвет до произнасяне на Конституционния съд.

На форума във Велико Търново са поканени членовете на Съдийската и Прокурорската колегии, административни ръководители на органи на съдебната власт от Апелативен район – Велико Търново, както и декана на Юридическия факултет на Великотърновския университет.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *