788 четения

Сложиха първите от предвидените 100 подземни контейнера в областния град

ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОСТЕПЕННО МИНАВА НА ПОДЗЕМНИ КОНТЕЙНЕРИ ЗА СМЕТ. ПО ПЛАН ДО 2022 Г. НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАДА И КВАРТАЛИТЕ ТРЯБВА ДА ИМА 100 ПОДОБНИ СЪОРЪЖЕНИЯ, а първите вече са поставени в района на Паметника на обесените и Царевец. 1,2 млн. с ДДС струва обществената поръчка, спечелена от старозагорската фирма „Сити газ”.

Поставянето на подземни контейнери започна приоритетно от старата градска част. Двойки съдове за смет вече са монтирани и в района на музей „Възраждане и Учредително събрание“. Предстоят тестове преди пускането им в експлоатация.

Поетапно ще бъдат обхванати и други райони на града. Освен по-добър облик на градската среда, чрез монтирането на съдовете за смет под земята се постига и екологичен ефект.

Всеки подземен контейнер ще събира над 12 кубика. Сметта ще влиза под нивото на улиците и тротоарите, а изхвърлянето ще става с хидравлични рампи. Нито кучета, нито клошари ще имат достъп до изхвърлените отпадъци. Изключени са и възможностите за случаен пожар или вандалски палеж.

С. МАРИНОВ

 

Един коментар за “Сложиха първите от предвидените 100 подземни контейнера в областния град

  • 02.12.2019 в 19:36
    Permalink

    Това е много хубаво за нашият туристически град.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!